Prije 3 godine, slučajno sam samu sebe nabola na vrh banane. Ok, ovo zvuči totalno krivo. Idemo ispočetka.

Prije 3 godine, slučajno sam se ubola vrhom banane u otvoreno oko, dok sam izlazila iz auta. Ok, i ovo zvuči totalno čudno, ali je istina.

Je_li_ovo_najluđa_priča_ikad_sa_jednog_putovanja_kookylovestotravel_2


Tad smo prvi put došli u Španjolsku kao turisti, a ne kao novi stanovnici. Nismo previše znali jezik, već smo pogađali neke riječi i izraze iz sjećanja na meksičke sapunice. Hvala Rodrigu, Juanu i Marii – bez ‘J’- u pauzama između Cartoon Network crtića. Izgleda da se isplatilo praviti kompromis sa Nonom i njenom opsjednošću latinoameričkim serijama.


Nadalje, tog dana, shvatila sam važnost zdravstvenog i putnog osiguranja. Posjetili smo nekoliko hitnih, domova zdravlja, bolnica i specijalista. Nitko mi nije vjerovao. Ipak, dobro su me zbrinuli. “Mucho dolor!” – uporno sam vikala, a prijevod: mnogo boli!


U papirima je pisalo: “Left eye trauma with fruit – banana”

Je_li_ovo_najluđa_priča_ikad_sa_jednog_putovanja_kookylovestotravel_3


7 dana nakon, sletimo u Split i doplovimo do otoka Hvara. Siđemo sa trajekta na rivu, ugledam nešto na podu i mali klošar u meni proradi. Obožavala sam podizati izgubljene stvari po ulicama dok sam živjela u Amsterdamu.

Stoga podignem i ovu, ali tek kad je podignem shvatim da je kapa. Crna kapa. Okrenem ju, kad ono žuta banana.
Stavim je na glavu i iskidam se od smijeha.

Je_li_ovo_najluđa_priča_ikad_sa_jednog_putovanja_kookylovestotravel

Hej živote, rugalico, obožavam te!

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” submit_button_text=”Upiši svoju e-mail adresu, preplati se BESPLATNO i čitaj još zanimljivih priča!” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]


Leave a Reply